LinkedIn-tip: overzicht van connecties door groepen aan te maken

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren (7 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Print Friendly, PDF & Email

Als je contactenbestand in LinkedIn flink groeit, is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Dit kan je eenvoudig oplossen door je contacten in te delen in voor jou overzichtelijke groepen. Deze groepen kan je zelf aanmaken en benoemen zoals je dat wenst. Zo ga je te werk:

20160406_Linkedin_manage_tagsGa in je LinkedIn account naar My Network → Connections → Ga naar een van je contacten achter → Klik op  [Tags]. Je ziet nu in het pop up-scherm [Manage Tags] waarin je zelf groepen kunt aanmaken.

Voorbeelden van groepen die je zelf kunt aanmaken zijn: oud-schoolgenoten, oud-collega’s, doelgroep, facilitair, super interessant, diverse branches, directeuren, sales managers, HRM enz., enz.

Vervolgens ga je terug naar de lijst van contacten. Klik 1x met links op een contactpersoon en rechts verschijnen de gegevens van deze persoon. Klik op [Edit Tags] en je kan deze persoon in één of meerdere groepen plaatsen.

Nadat je alle contactpersonen hebt ingedeeld in de nieuwe groep(en) heb je een prima overzicht EN je kan d.m.v. het exporteren van je contacten per groep een Excel sheet maken om uit te printen, of als werkblad te gebruiken. Erg handig!

 

(– via Hans Démoed van Professioneel Netwerken Nederland -)

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren (7 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...

,

8 reacties op LinkedIn-tip: overzicht van connecties door groepen aan te maken

 1. avatar
  meiberg 17 februari 2015 om 11:57 #

  Goedendag ik heb na aanleiding van bovenstaand artikel een vraag, als ik mijn contacten onderverdeeld heb in verschillende groepen, kan ik deze contacten ook voorzien van relevante content die alleen voor specifieke groep geschikt is. Ik zie uw reactie graag tegemoet,

  Met vriendelijke groet, Marcel Meiberg

  • avatar
   Sander Lenselink 17 februari 2015 om 12:10 #

   Dag Marcel,

   Dat gaat heel gemakkelijk. Als je je contacten (connections) toont zie je boven je contacten “Filter by All contacts”. Daarbinnen kun je aangeven wie je selecteert. Als de filter is uitgevoerd, kun je een of meerdere contacten aanklikken om aan hen een bericht / content te versturen.
   Zie ook bijgaande screenshot.

   Groet,
   -Sander

   Feedback op vraag Linkedin

 2. avatar
  Brink 4 mei 2015 om 11:12 #

  Hallo,

  Ik heb ook een vraag n.a.v. bovenstaande. Heel handig om zo je contacten te selecteren. Maar wanneer ik deze groep een bericht wil sturen, wordt dat gelijk een prive-bericht. Kan ik ook een update versturen naar alleen deze groep?

  Groet, Rob

  • avatar
   Sander Lenselink 12 mei 2015 om 10:26 #

   Hoi Rob,

   als ik je goed begrijp . . . je selecteert een groep (bedrijf, source of wat dan ook). Als je dan op “Select all” klikt verstuur je het bericht alleen naar die groep.

   -Sander

 3. avatar
  Alex V 5 april 2016 om 20:41 #

  Ik zie toch nergens een mogelijkheid om bij ‘pending invitations’ meteen een tag toe te voegen bij een persoon die contact zoekt. Als ik de pending invitation van iemand accepteer dan verdwijnt die persoon meteen van het scherm en moet ik die via verdere bewerkingen gaan zoeken, niet bepaald een vlotte werkwijze. Iemand een oplossing?

 4. avatar
  Nicole Severijns 21 november 2023 om 10:56 #

  Beste Sander, dank voor je uitleg. Ik loop echter meteen vast want als ik mijn contacten zie, zie ik geen enkele optie om een tag aan te maken, het enige wat ik kan doen is de persoon een bericht sturen. Kun je mij verder helpen? (ik dacht dat het wellicht aan de taalinstelling lag, maar ook dit is niet het geval)

  • avatar
   Sander Lenselink 22 november 2023 om 12:58 #

   Dag Nicole – ik denk dat je vastloopt omdat het al een gedateerde post is en de instellingen niet meer kloppen. Eerlijk gezegd zitten wij niet meer in deze materie en kan je dan ook niet verder helpen

Geef een reactie

2LVW online marketing & business analytics