Social media | wat levert het op

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Print Friendly, PDF & Email

Door www.business.com wordt regelmatig onderzoek verricht naar de bewegingen op internet. Een van de aspecten is ‘Wat levert social media op.” Velen zijn nog sceptisch over social media. Misschien dat onderstaand overzicht hen overtuigt. voor de ‘fans’ staat het nut van social media weer eens op een rij. De centrale vraag die we in deze post uitwerken . . .

Vraag:

Hoe beoordelen bedrijven het succes van social media?

2009
2011
Website traffic
61%
68%
Brand awareness
54%
61%
Engagement with prospects
57%
60%
Engagement with customers
50%
52%
Brand reputation
42%
47%
Prospect lead quality
33%
40%
Revenue
42%
38%
Prospect lead volume
36%
37%
Useful product feedback
23%
26%
Other
3%

Social media | wat levert het op

De scores in 2011 zijn beduidend hoger dan in 2009. Dat betekent dat social media steeds belangrijker wordt. Tweederde geeft aan dat zij door social media meer webverkeer genereren. En daar begint (nieuwe) business natuurlijk mee.

Social media heeft een grote bindende factor (engagement).  Voor prospects is dat nog hoger dan voor klanten (60% resp. 52%). Dat dit voor klanten iets lager ligt dan voor prospects ligt voor de hand; voor prospects is internet vaak nog het enige communicatiekanaal met de leverancier.

Opvallend is dat ‘revenue’ iets minder vaak wordt genoemd. Als je geen webwinkel hebt dan is dit moeilijker meetbaar. En zeker in b-t-b is persoonlijke verkoop het belangrijkste kanaal. Via internet en social media wordt de ‘sales’ voorbereid en in een persoonlijk gesprek afgerond. Zie de hoge scores op ‘engagement’.

Twijfel niet langer . . .

Een groot of klein bedrijf? Twijfel niet langer maar verdiep je in social media. Onze ervaringen bij 2LVW spreken ook boekdelen. Voorheen hadden we een enkele bezoeker op onze site. Sinds we actiever zijn met blogs en Twitter hebben we tot tientallen bezoekers per dag!!!

Hulp nodig bij de aanpak van social media, blogs, Twitter etc? Laat ons even weten via sander@2lvw.nl

Meer weten over het onderzoek van www.business.com? Stuur even een email en wij brengen een exemplaar!

 

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

2LVW online marketing & business analytics