Informatie lezen en delen | Summify en Instapaper

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren
Laden...
Print Friendly, PDF & Email

Een van de grootste don’ts in social media land is het delen van informatie die je zelf niet hebt gelezen. Vaak ontbreekt het je aan tijd om direct een volledig artikel te lezen dat je interessant lijkt (voor je netwerk). Maar het kan een enorme misser zijn als je een halfgelezen artikel doorstuurt naar je volgers, als blijkt dat er onder de vouw van de pagina ineens beweringen worden gedaan waar je als ondernemer niet achter staat! Er zijn helaas geen tools die ‘tijd kunnen maken’. Maar er zijn wel (gratis) tools die je helpen je informatiestroom te sturen naar een moment waarop je wél tijd hebt.

Ik gebruik daarvoor twee eenvoudige tools (mobiel en pc), die mooi op elkaar zijn afgestemd: Summify en Instapaper.

 

 

 

Samenvatten en later lezen
Een Summify-account geeft je de mogelijkheid je Twitter- en Facebookstreams te laten samenvatten in overzichtelijke en behapbare items. Je krijgt de belangrijkste informatie (meest getweet, trending, van belangrijke  influencers) voorgeschoteld in een handig overzichtje in de mail. Elk genoemd artikel gaat gepaard met een korte intro en afbeelding. Op basis hiervan kun je beslissen of het een artikel is dat je wilt lezen (of natuurlijk niet). Je kunt in de instellingen aangeven hoe vaak je een samenvatting wilt ontvangen en hoeveel artikelen je in het overzichtje op wilt nemen. Nu heb je weliswaar een samenvatting van je social media informatiestromen, maar nog steeds geen tijd om het nú meteen te lezen. Maar dat kan ook later met Instapaper. Deze instant krant biedt de mogelijkheid een kleine button te integreren in je webbrowser: de ‘read later’ button. Lees je een interessant artikel online? Geen tijd? Klik op de button en het artikel wordt toegevoegd aan je Instapaper-account. Nu ga je ‘s avonds lekker op de bank zitten en zie je in één oogopslag wat je die dag als leeswaardig hebt aangemerkt. En lezen maar! Zowel Summify als Instapaper bieden de mogelijkheid om favorieten aan te maken én om te delen naar gelinkte netwerken. Nadat je het artikel in kwestie wél helemaal hebt kunnen lezen.

Mobiele apps Summify en Instapaper goed te combineren
Zowel Summify als Instapaper hebben mooie mobiele apps. Eigenlijk zijn de apps aantrekkelijker en gebruikersvriendelijker dan de pc-versies van de programma’s. Bovendien werken ze ook nog eens heel goed samen!

Vanuit je mobiele Summify-overzicht kun je eenvoudig opslaan naar Instapaper. En de Instapaper-app geeft weer een aantal layout-mogelijkheden, zodat wanneer je de artikelen op een later tijdstip gaat lezen, je dit kunt doen op de manier die voor jou het prettigst is. Zo kun je het lettertype, fontgrootte en interlinie  instellen. En je kunt kiezen voor zwarte letters op een witte achtergrond óf andersom. En vanuit deze apps kun je uiteraad ook heel gemakkelijk informatie delen met je gelinkte netwerken.

Een voorbeeld:

 

1. Ik lees ‘s ochtends bij het ontbijt op mijn iPod mijn samenvatting in Summify. Het artikel over boeren die digitaal gaan, trekt mijn aandacht. Ik klik op de titel voor meer info.

 

 

 

 

 

 

 

2. Ik zie dat dit item al eerder en vaker is gedeeld. Ben benieuwd. Maar heb nu geen tijd. Ik lees het vanmiddag wel als ik weer terug ben van mijn interview. Ik klik op de pijl [zie rode markering].

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ik kan als ik wil direct delen vanaf deze pagina, maar dat ga ik natuurlijk niet doen. Eerst lezen wat je deelt! Ik stuur het artikel naar Instapaper, zodat ik het later kan lezen.

 

 

 

 

 

 

 

4. Als ik terug ben van mijn interview, open ik mijn Instapaper app en zie het artikel over de digitale boeren bovenaan mijn leeslijst staan. Ha, nu heb ik even de tijd. Ik klik op de titel van het artikel.

 

 

 

 

 

 

 

5. Oké, dit leest best prettig zo. Helemaal aangepast aan mobiel lezen. Als ik toch nog het lettertype e.d. wil aanpassen dan klik ik op de aA-button. Maar het is prima zo. Ik lees het artikel en bedenk dat deze info wel interessant is voor mijn Twittervolgers. Ik klik op de pijl [zie rode markering].

 

 

 

 

 

 

6. Delen? Simpel: klik op Share…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Uit de vele manieren om dit artikel te delen, kies ik voor de optie Post to Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Ik kan de tweet nog aanpassen en dan –> Post!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo blijf ik op de hoogte van de belangrijkste informatie, kan ik lezen als het mij uitkomt en deel ik bovendien nooit meer ongelezen artikelen met mijn netwerk.

Accounts via:

Helaas is summify in 2012 na overname door Twitter stopgezet. Dat heeft veel negatieve reactie opgeleverd. Maar een zeer goed alternatief, dat ook een app levert voor iOs en Android is Flipboard. Check it out op:

https://flipboard.com/
www.instapaper.com

Apps via AppStore (Flipboard is gratis en Instapaper kost voor iOs € 3,59)

1 Wist ik al2 Leuk om te weten3 Kan ik echt wat mee4 Interessant voor vakgenoten5 Heeft mij inzicht gegeven Waardeer deze post - klik op de sterren
Laden...

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

2LVW online marketing & business analytics